Pressmeddelande

Pressmeddelande

Publicerad den

Uppdaterad den

Expertsvar utlyser resebidrag för journalister till ESOF 2018

Expertsvar utlyser fem resebidrag om vardera 10 000 kronor för journalistisk bevakning av ESOF som i sommar äger rum i Toulouse i Frankrike den 9-14 juli. Sista ansökningsdag är den 11 maj.

Expertsvar vill genom resebidragen göra det möjligt för fler journalister att bevaka forskningsfronten och stärka forskningsbevakningen i svenska medier.
 
Vartannat år arrangerar organisationen Euroscience den vetenskapliga konferensen Euroscience Open Forum (ESOF). Konferensen är ett möte för forskare, journalister och andra som är intresserade av dialog och debatt kring forskning. Konferensen kan beskrivas som en europeisk motsvarighet till den årliga AAAS-konferensen i USA.

Bakom medietjänsten Expertsvar står Sveriges alla universitet, de flesta högskolor och flera forskningsinstitut tillsammans med Vetenskapsrådet och andra forskningsfinansiärer.
 
För att ansöka behöver du logga in på www.expertsvar.se Länk till annan webbplats.. Där hittar du all information som behövs. Om du inte är medlem på Expertsvar ansöker du via samma sajt.
 
Senast 11 maj ska ansökan ha inkommit till Vetenskapsrådet. Beslut om utdelning meddelas senast i juni och namnen publiceras på www.expertsvar.se Länk till annan webbplats. samt på vr.se.

För mer information

Gustav Löfgren, tel 08-546 44 121 eller e-post expertsvar@vr.se

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

RELATERAT INNEHÅLL

Mer inom samma ämne

  1. Forskningskommunikation är en viktig del av forskningsprocessen

    Europa investerar stora resurser i att utveckla ny kunskap baserad på forskning. Men för att denna kunskap ska kunna komma till användning måste vi också satsa på att kommunicera den. Forskningen behöver vara öppen, tillgänglig och begriplig för att ...

  2. Dialog och samskapande inom migration- och integrationsforskning

    Hur kan forskare och andra grupper skapa kunskap tillsammans? Vilka utmaningar och möjligheter möter forskare och praktiker som samarbetar och vilka är lärdomarna? Detta kommer deltagarna att reflektera över och diskutera under en dag tillsammans.

  3. Högnivåkonferens om forskningskommunikation: Unlocking the Power of Science Communication in Research and Policy Making

    12-13 mars samlas europeiska beslutsfattare och andra intressenter på en konferens i Bryssel för att diskutera forskningskommunikation. Syftet med konferensen är att öka medvetenheten om vikten av forskningskommunikation och diskutera hur det kan int...