Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Vetenskapsrådet skriver under MoU med brasilianska forskningsfinansiärer

Den 18 maj skrev Vetenskapsrådet tillsammans med Formas och Vinnova under ett bilateralt MoU (memorandum of understanding) med de brasilianska organisationerna CNPq, FINEP och CONFAP.

Vinnova har sedan tidigare ett löpande innovationssamarbete med bland annat FINEP, men detta är det första formella svenskt-brasilianska myndighetssamarbetet inom forskning.

En bilateral planeringsgrupp som består av de undertecknande parterna, har fått ansvaret att ta fram gemensamma teman och att välja lämpliga finansieringsinstrument för samarbetet.

Målet och förhoppningen är att MoU:et ska leda till ökat akademiskt samarbete och utbyte mellan Sverige och Brasilien.

Förklaring av förkortningarna

CNPq=The Brazilian National Council for Scientific and Technological Development FINEP=The Brazilian Funding Agency for Studies and Projects)
CONFAP=The Brazilian National Council of State Funding Agencies

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Nytt forskningssamarbete med USA inom bland annat 6G, kvantteknologi och cancer

    Vetenskapsrådet och Vinnova har tecknat en femårig avsiktsförklaring med amerikanska National Science Foundation (NSF), som ska underlätta forsknings- och innovationssamarbeten mellan Sverige och USA.

  2. Science Europe: Så kan dialogen mellan forskare och beslutsfattare stärkas

    Mer dialog behövs mellan forskarsamhället och beslutsfattare för att de beslut som fattas ska baseras på vetenskaplig kunskap. I en ny rapport ger Science Europe förslag på hur denna dialog kan stärkas.

  3. Nya riktlinjer för användning av AI inom Europa

    EU-kommissionen har tillsammans med länderna inom European Research Area (ERA) och andra intressenter tagit fram riktlinjer för ansvarsfull användning av generativ AI inom forskning och innovation.