Så här söker du

Utlysningar

Vetenskapsrådet finansierar forskning genom att göra olika utlysningar. De flesta utlysningar sker under våren, men vi har även utlysningar vid andra tidpunkter på året. Generellt gäller att du som söker ska ha avlagt doktorsexamen. I varje utlysningstext finns information om villkoren för bidraget och vilka uppgifter som ska ingå i själva ansökan.

Aktuella utlysningar
Översikt - utlysningar 2018
Våra stöd- och bidragsformer

Ansök via Prisma

Själva ansökan gör du sedan i Prisma som är Vetenskapsrådet, Forte och Formas gemensamma ansökningssystem. För att göra en ansökan måste du skapa ett personligt konto. I Prisma kan du med ett enda konto hantera ansökningar till de tre forskningsråden.

Till ansökningssystemet Prismalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skapa personligt konto

För att komma igång med Prisma behöver du skapa ett personligt konto i god tid. Om din arbetsgivare är ansluten till SWAMIDlänk till annan webbplats kan du använda samma inloggningsuppgifter i Prisma som du använder på din arbetsplats. Är du osäker på om din arbetsgivare är ansluten till SWAMID kan du fråga din IT-support.

Medverkande behöver eget konto

Samtliga forskare och administratörer som medverkar i en ansökan måste skapa ett personligt konto i Prisma och före sista ansökningsdag även godkänna sin medverkan i ansökan via systemet. Meddela därför eventuella medverkanden i god tid att de måste skapa ett konto.

Min profil

När du har loggat in i Prisma kan du under ”Min profil” fylla i en mängd olika uppgifter som rör ditt cv. ”Min profil” är ett utrymme som enbart den som har skapat konto har tillgång till. De som granskar en ansökan har ingen möjlighet att ta del av informationen som finns under ”Min profil”. När du ansöker om medel hämtas valda delar från ”Min profil” och andra delar bifogar du i pdf-format. Du behöver därför inte fylla i alla uppgifter under ”Min profil” – börja med att se vilken information som efterfrågas i den utlysning du har tänkt söka och vilket format som gäller. Detta gör du genom att läsa utlysningstexten.

Senast uppdaterad: 2017-11-16

Frågor om din ansökan?

Har du frågor om hur du exempelvis skapar ditt konto, bjuder in medverkande eller registrerar din ansökan? Se Frågor och Svarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt användarstödlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid tekniska problem, kontakta vår supportlänk till annan webbplats

För övriga frågor se kontaktpersoner i respektive utlysningstext.