Notis, 2017-03-08

Kommande utlysning - projektbidrag för forskningssamarbete mellan Kina och Sverige

Den 12 april öppnar utlysningen av Projektbidrag: Forskningssamarbete Kina-Sverige. Utlysningen är ett samarbete mellan Vetenskapsrådet och National Natural Science Foundation of China (NSFC). Ansökan ska göras gemensamt av forskare som är verksamma i Sverige och forskare verksamma i Kina. Sista ansökningsdag är den 23 maj.

Om utlysningen

Projektbidraget kan sökas gemensamt av en projektledare i Sverige och en projektledare i Kina. Maximalt bidragsbelopp för den svenska sökande är 1 miljon kronor per år. Motsvarande summa för den kinesiska sökande är 1 CBY per år. Bidragsperioden är tre år.

Utlysningens inriktning:

Sjukdom som beror på faktorer i miljön eller livsstil
Individens hälsa påverkas av ett flertal olika faktorer, direkt eller indirekt. Det kan till exempel handla om individens arbetsmiljösituation, levnadsförhållande eller andra livsstilsfaktorer. Även globala effekter kan i längden påverka hälsan, till exempel klimatförändringar som leder ökad risk för infektionssjukdomar.

Behandling av kronisk sjukdom
Förbättrad sjukvård kommer att resultera i ett ökat antal patienter som lider av kroniska sjukdomar. Då dessa patienter kommer behöva livslång sjukdomsvård så behövs helt nya behandlingsstrategier utvecklas. Effektiva mediciner med minimala sidoeffekter och nya teknologier som tillåter behandling i hemmet kommer att krävas liksom träningsprogram som upprätthåller både den fysiska som psykiska konditionen.

Datum och ansökan

Utlysningen öppnar den 12 april klockan 9 svensk tid (klockan 16 kinesisk tid). Sista ansökningsdag är den 23 maj.

Den svenska projektledaren ansöker i Vetenskapsrådet ansökningssystem Prismalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och den kinesiska projektledaren ansöker parallellt hos NSFC enligt de instruktioner som publiceras på NSFCs hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

För frågor om utlysningen, kontakta Tomas Andersson, e-post: Tomas.Andersson@vr.se eller Mari Hillerby, e-post: Mari.Hillerby@vr.se.

Dela |

Senast uppdaterad: 2017-03-08