RSS: Nyheter om interntionell forskningspolitik

Omvärldsbevakning av internationell forskningspolitik

Här kan du ta del av Vetenskapsrådets omvärldsbevakning av internationell forskningspolitik. Du kan också få nyheterna via Vetenskapsrådets nyhetsbrev, eller genom att prenumerera på vårt rss-flödelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan också söka efter nyheter via sökrutan.

 • Arne Flåøyen ny direktör för NordForsk

  NordForsk har anställt Arne Flåøyen som ny direktör från den 1 januari 2018. ( 2017-09-25 )
 • Dansk handlingsplan för ESS

  Den nya handlingsplanen bygger på den nationella strategin och presenterar status för den pågående danska insatsen. Handlingsplanen gäller fram till 2025, dessutom innehåller den konkreta åtgärder som ska vara genomförda när ESS är i full drift år 2025. ( 2017-09-25 )
 • Dansk litteraturstudie: Vi vet för lite om nyttan av forskningsinvesteringarna

  Det danska utbildnings- och forskningsministeriet och en tvärkommitté mellan departementen har låtit sammanställa en litteraturstudie om effekterna av forskning och utveckling. ( 2017-09-25 )
 • ERC stödjer banbrytande forskning

  En oberoende studie av den forskning som fått bidrag från ERC visar att 73 procent av de finansierade forskningsprojekten kan anses ha gett upphov till banbrytande forskning eller stora vetenskapliga framsteg. ( 2017-09-25 )
 • EU vill ställa höga mål i nästa ramprogram för forskning

  EU:s nästa ramprogram för forskning FP 9 diskuterades nyligen vid en konferens anordnad av Science Business. Ramprogrammet, som startar 2021, föreslås fokusera kring ett antal "månlandningsprojekt" som ska sikta högt och engagera och inspirera forskare och allmänhet. ( 2017-09-25 )
 • Brittiska regeringens Brexit-plan för forskningssamarbeten lugnar inte forskarna

  De brittiska regering har publicerat ett ställningstagande om hur ett framtida samarbete inom forskning och innovation ska utformas mellan Storbritannien och EU. Ambitionen är att sluta ett forskningsavtal grundat på ett djupt och ömsesidigt prioriterat partnerskap. ( 2017-09-25 )
 • Nya riktlinjer för Storbritanniens nationella resursbaserade utvärderingssystem REF 2021

  Higher Education Funding Council for England, HEFCE, med ansvar för den nationella utvärderingen av forskning som ligger till grund för resursfördelning, har publicerat de första riktlinjerna för nästa utvärderingsomgång, REF 2021 – Research Excellence Framework. ( 2017-09-25 )
 • Italien överför medel från innovationsinstitut till grundforskning

  Italienska forskare gläds över ett tillskott på 400 miljoner euro över tre år som förs över till landets grundforskningsfond, the Research Projects of National Interest, PRIN. Medlen tas från oanvända reserver hos the Italian Institute of Technology, IIT. ( 2017-09-25 )
 • FN lägger ned sitt vetenskapliga råd

  Research Europe meddelar att FN:s generalsekreterare António Guterres kommer att upplösa FN:s vetenskapliga råd och i stället tillsätta en kommitté som bland annat ska informera FN om de systemförändringar som orsakas av vetenskapliga och teknologiska innovationer. ( 2017-09-25 )

Senast uppdaterad: 2017-08-01

Prenumerera på nyheter om internationell forskningspolitik

Registrera dig för Vetenskapsrådets nyhetsbrev


Kontakt

Redaktör för bevakningen av internationell forskningspolitik är Marianne Wikgren.