Om webbplatsen

Målgrupper

Webbplatsens prioriterade målgrupp är forskare då en av Vetenskapsrådets viktigaste uppgifter är forskningsfinansiering. Andra målgrupper för webbplatsen är beslutsfattare, journalister och allmänhet.

Innehåll

Vetenskapsrådet står bakom all information som finns på www.vr.se. Vi ansvarar inte för innehållet i material på andra webbplatser som nås via länkar från vår webbplats.

Ansvar

Den information som finns på webbplatsen är generell och får inte utgöra enda grund för beslut i viktiga frågor. Innehållet på webbplatsen ska hålla en hög kvalitet men det är inte möjligt att helt gardera sig mot misstag. Om innehållet på webbplatsen skulle skilja sig från den tryckta texten i Vetenskapsrådets beslut, rapporter med mera gäller den tryckta versionen.

Om du hämtar information eller laddar ner filer från vår webbplats eller någon annan vidarelänkad webbplats sker detta på eget ansvar och risk. Du ansvarar för eventuella skador på datasystem till följd av nerladdning från denna webbplats.

Externa länkar

Länka gärna till www.vr.se, men tänk på att inte använda Vetenskapsrådets logotyp för att länka till webbplatsen. Annars kan det bli tveksamhet om vem som är ansvarig för informationen på den webbsida där länken är placerad. Länka så att Vetenskapsrådets webbplats öppnas i ett nytt fönster, och alltså inte placeras inom ramen (frameset) för en annan webbplats.

Tillgänglighet

Vi strävar efter att Vetenskapsrådet webbplats ska uppfylla så många som möjligt av de rekommendationer och råd som finns med i e-delegationens vägledning för webbutvecklinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På webbplatsen finns exempelvis en lyssna-funktion för att man ska kunna lyssna på webbplatsen. Klick på "Tala"-ikonen överst på sidan för att sätta igång denna funktion.

Snabbkommandon

På Vetenskapsrådets webbplats används följande snabbkommandon:
S Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet
0 Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation
1 Startsida
2 Nyheter
3 Webbkarta
4 Sök
7 Kontakt
8 Juridisk information

Hur du använder snabbtangenter beror på vilken webbläsare och vilket operativsystem du använder.

  • I Windows ska du hålla ned Alt-tangenten och samtidigt trycka den önskade snabbtangenten och sedan trycka på enter.
  • På Mac används Ctrl + snabbtangent.

Standarder och webbläsare

Webbplatsen visas allra bäst i en modern webbläsare, exempelvis de senaste versionerna av Internet Explorer, Netscape, Mozilla, Opera eller Safari (Mac). Äldre webbläsare visar samma innehåll men utan viss formgivning.

Presentationen av innehållet styrs via programspråken HTML och Cascading Style Sheets (CSS).

Kakor (cookies)

Vetenskapsrådet använder kakor på alla sina webbplatser. Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska du som besökare få information om att webbplatsen innehåller kakor och varför de används. Som besökare ska du dessutom lämna ditt samtycke till att kakor används.

Läs mer om kakor på vår webbplats

Integritet

Vetenskapsrådet är en statlig myndighet. Detta innebär att meddelanden som du skickar till oss blir allmänna handlingar som vi är skyldiga att lämna ut vid begäran, enligt offentlighetsprincipen. Vetenskapsrådet ansvarar för behandling av personuppgifter på denna webbplats.

Du har rätt att begära information hos Vetenskapsrådet om de personuppgifter som berör dig och som Vetenskapsrådet behandlar. Om du vill ha sådan information ska du skicka en undertecknad begäran till oss (Adress: Vetenskapsrådet, Box 1035, 101 38 Stockholm). Begäran kan enligt personuppgiftslagen (PUL) inte skickas med e-post.

Upphovsrätt

Texter, bilder och annat innehåll på Vetenskapsrådets webbplats är skyddat av upphovsrättslagen. Upphovsrätten innehas av respektive författare, fotograf och illustratör.

Du får använda och skriva ut material från webbplatsen i privat bruk. Vid annan användning, i tryck eller digitala medier, behöver du ha Vetenskapsrådets godkännande. Skicka e-post till webbredaktionen eller till sidansvarig på aktuell sida (anges längst ner på varje sida).

Generellt gäller att:

  • Du får citera texter i enlighet med god sed och på det sätt som är motiverat i sammanhanget. Ange alltid författarens namn och källa. Länka gärna till den plats du hämtat citatet ifrån.
  • Du får inte använda bilder från Vetenskapsrådets webbplats. Undantag är pressbilder som får användas i redaktionellt syfte där Vetenskapsrådet och dess arbete beskrivs. Ange då alltid fotografens namn i anslutning till bilden.
  • Du får länka till vr.se, men använd inte utan tillstånd Vetenskapsrådets logotyp för att länka till vår webbplats.

Kontakt

Ansvarig för webbplatsens struktur och innehåll är kommunikationschef Mikael Jonsson.

Ansvaret för olika texter är fördelat mellan handläggare och sakkunniga inom myndigheten. I anslutning till texterna finns den ansvarigas namn och e-postadress.

Synpunkter på webbplatsen lämnar du till webbredaktionen

Dela |

Senast uppdaterad: 2017-05-24