Evenemanget är avslutat

Forskningspolitiska dagen 2024

Välkommen till Forskningspolitiska dagen – en heldag för samtal om aktuella forskningspolitiska frågor! 2024 års konferens går av stapeln 22 mars på Stockholm Waterfront och har temat ”Stärkt forskningskvalitet till nytta för samhället".

Datum

22 mars 2024

Tid

9.00–16.30, med mingel efteråt

Plats

Stockholm Waterfront, Klarabergsviadukten 63

Anmälan

Konferensen är fullbokad

En heldag för samtal om forskningspolitiska frågor

Under dagen kommer vi att diskutera forskningens kvalitet och betydelse för att lösa de stora samhällsutmaningarna och söka svar på några av de aktuella frågorna inom den forskningspolitiska världen: Hur stärker vi framstående forskningsmiljöer för ökad forskningskvalitet och samhällsnytta? Hur ökar vi forskningens genomslag på kort och lång sikt? Hur ska Sverige hantera AI för att bli en framgångsrik forskningsnation?

Bland talarna finns utbildningsminister Mats Persson och Nobelpristagaren i fysik, Anne L'Huillier.

Konferensen vänder sig till forskare, politiker, lärosätesledningar, forskningsfinansiärer och personer inom näringslivet, intresseorganisationer och andra som är engagerade i forskningsfrågor.

Om du inte har möjlighet att delta på plats så kan du följa konferensen digitalt via Youtube: Webbsändning av Forskningspolitiska dagen Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Debattreplik: Pengar till forskning ska fördelas utifrån kvalitet

    Vi vill att regeringen ger Vetenskapsrådet i uppdrag att utreda om, och i så fall hur, delar av basanslaget kan öka forskningens kvalitet. Det skriver Vetenskapsrådets generaldirektör Katarina Bjelke i en replik på Jonas Franssons debattinlägg i tidn...

  2. Svensk forskning kan lyftas utan en dyr omorganisation

    Vetenskapsrådet avstyrker förslaget om tre nya myndigheter i vårt svar på remissen Ny myndighetsstruktur för finansiering av forskning och innovation (SOU 2023:59). Vi menar att förslaget har ett för snävt systemperspektiv och att kvalitetsperspektiv...

  3. Ny kartläggning av forskningsbehov inom kvinnors hälsa

    Vetenskapsrådet och Forte har kartlagt forskningen inom kvinnors hälsa och sjukdomar. Resultatet presenteras i en ny rapport. Rapporten pekar på kunskapsbehov kopplade till kvinnors hälsa och sjukdomar, samt vilka satsningar på forskning som behövs.