Evenemanget är avslutat

ERC-mottagning 2024

Vi uppmärksammar de forskare i Sverige som beviljats medel från Europeiska forskningsrådet, ERC, 2023, med en mottagning i Vetenskapsrådets lokaler.

Datum

11 juni 2024

Tid

14.00–17.00

Plats

Vetenskapsrådet, Hantverkargatan 11 B, Stockholm

Anmälan

Särskild inbjudan gäller.

Under mottagningen kommer bidragsmottagarna från 2023 att kort presentera sin forskning och det blir möjlighet till diskussioner och nätverkande. Eftermiddagen avslutas med mingel. Vetenskapsrådet bjuder på snittar och dryck.

En särskild inbjudan har skickats ut till de 56 forskare i Sverige som beviljades medel från ERC under 2023. Även andra personer med koppling till 2023 års beslut är inbjudna.

Program

  • 14.00 Öppning
  • 14.15 Maria Thuveson, rådsdirektör på Vetenskapsrådet, och Torsten Persson, professor vid Stockholms universitet och ledamot i ERC Scientific Council
  • 14.30–15.30 Grantee Talks. Forskarna som har beviljats medel presenterar kort sin forskning (två minuter per person)
  • 15.30–17.00 Mingel

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Kontakt

NCP Europeiska forskningsrådet, ERC

Anethe Mansén

anethe.mansen@vr.se

Mer inom samma ämne

  1. Intervjuträning ERC 2024 Synergy Grant

    Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg tre i ERC:s utlysning Synergy Grant. Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna.

  2. Intervjuträning ERC Consolidator Grant

    Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Consolidator grant (CoG). Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna att delt...

  3. Ny utlysning inom initiativet MSCA4Ukraine

    Den 5 augusti öppnar en ny utlysning inom gästforskarprogrammet MSCA4Ukraine. Svenska lärosäten som är intresserade av att ta emot forskare från Ukraina kan ansöka om medel i utlysningen.