VR kommenterar

VR kommenterar

Publicerad den

Uppdaterad den

”Ta chansen att påverka Vetenskapsrådets forskningsöversikter!”

Nu har vi öppnat upp för möjligheten att kommentera den första av de forskningsöversikter som våra ämnesråd och kommittéer har arbetat fram under våren och sommaren.

Vart fjärde år tar Vetenskapsrådets ämnesråd och kommittéer fram aktuella
forskningsöversikter för sina respektive ansvarsområden. Forskningsöversikterna innehåller vetenskapliga och forskningspolitiska rekommendationer om hur Vetenskapsrådet kan bidra till en positiv utveckling inom områdena de kommande fem till tio åren. De beskriver tillståndet för forskningen i Sverige idag och vilka utvecklingstrender som framträder. De är framåtsyftande, och bygger på analyser av det egna området och av omvärlden.

Det är viktigt för oss att du som forskare får möjlighet att påverka hur de färdiga översikterna utformas. Att forskarsamhället deltar gör att översikterna blir bättre förankrade och mer användbara. De är viktiga underlag för det strategiska arbetet i Vetenskapsrådets styrelse, ämnesråd och kommittéer och fungerar som underlag för myndighetens inspel till den forskningspolitiska propositionen.

Slutversionerna beräknas publiceras under början av 2023, och kommer då även spridas till andra intressenter inom det svenska forskningssystemet.

Dina synpunkter är viktiga, ta chansen att påverka!

Maria Thuveson, tf generaldirektör Vetenskapsrådet

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådet ska ta fram underlag till svensk kvantstrategi

    Vetenskapsrådet har fått i uppdrag att ta fram ett underlag till en nationell kvantstrategi för perioden 2025–2030. Målet är att stärka Sveriges position inom kvantteknologi genom förbättrad forskning, utbildning, innovation och internationella samar...

  2. Informationsmöte om två utlysningar inom konstnärlig forskning

    Välkommen till ett informationsmöte om två utlysningar inom konstnärlig forskning: exploratory workshops och bidrag till forskares kommunikation. Mötet är digitalt och kommer i huvudsak att hållas på engelska.

  3. Ny utlysning – bidrag till forskningsmiljö inom 6G

    I augusti öppnar Vetenskapsrådet en utlysning av bidrag till forskningsmiljöer inom 6G. Utlysningen är en del av regeringens satsning på utveckling av nästa generations trådlösa system. Bidraget ska användas för att bygga upp starka forskningsmiljöer...