Bilaga till rapporten: 1:2008

Bilaga till rapporten: Finansiering av forskning inom svenska högskolan 1995–2006

Under respektive figur finns en kort beskrivning av innehållet. Mer text och analys av materialet finns i originalrapporten. Rapporten sammanställer uppgifter från Statistiska centralbyrån och Högskoleverket om forskningsverksamheten inom den svenska högskolan.

Rapporten Finansiering av forskning inom den svenska högskolan 1995–2006 (Vetenskapsrådets rapportserie 1:2008) kompletteras i denna bilaga med ett uppdaterat figurmaterial för 2007.

Mer inom samma ämne

  1. Ny utlysning – bidrag till forskningsmiljö inom 6G

    I augusti öppnar Vetenskapsrådet en utlysning av bidrag till forskningsmiljöer inom 6G. Utlysningen är en del av regeringens satsning på utveckling av nästa generations trådlösa system. Bidraget ska användas för att bygga upp starka forskningsmiljöer...

  2. Nominera forskare till Athenapriset 2024

    Athenapriset går till forskning och innovationer som kommit till genom samarbete mellan hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet. Var med och påverka vem som får priset i år! Sista nomineringsdag är 26 maj.

  3. Invigning av centret för människans förhistoria

    Den 26 april invigs ett av de excellenscentren som Vetenskapsrådets finansierar från och med i år: Centret för människans förhistoria (Center for the Human Past, CHP). Det är ett tvärvetenskapligt center för forskning om olika aspekter av människans ...