Uppföljningsstudie av forskarassistenter vid ämnesrådet för medicin

Rapporten är en uppföljningsstudie av de forskare som mellan åren 1995–2005 hade Vetenskapsrådets anställning som forskarassistent inom det medicinska ämnesområdet. Studien baserar sig på en analys av projektbidrag sökta efter att anställningen som forskarassistent upphört. Beviljandegrad och beviljat belopp för projektbidrag har undersökts med avseende på faktorer såsom den huvudsökandes kön och universitetstillhörighet, samt målområde för det sökta projektbidraget.

Mer inom samma ämne

  1. Är bedömningen av ansökningar jämställd?

    Vetenskapsrådet har genomfört jämställdhetsobservationer vid de möten där forskningsansökningar bedöms. Vi använder observationerna för att följa upp vårt eget arbete och säkerställa en jämställd bedömningsprocess.

  2. En jämställd process: En kvalitativ undersökning av bedömningen av forskningsbidragsansökningar 2023

    Under en följd av år har Vetenskapsrådet byggt upp kunskap om hur arbetet för ökad jämställdhet i samband med forskningsfinansiering kan bedrivas. Ett verktyg som myndigheten använder är jämställdhetsobservationer. Observationerna syftar till att ut...

  3. Nominera forskare till Athenapriset 2024

    Athenapriset går till forskning och innovationer som kommit till genom samarbete mellan hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet. Var med och påverka vem som får priset i år! Sista nomineringsdag är 26 maj.