Evenemanget är avslutat

Digital hearing om förslaget till strategi för Sveriges deltagande i Horisont Europa

Välkommen att bidra med dina synpunkter på ett förslag till strategi för Sveriges deltagande i EU:s nästa ramprogram för forskning och innovation, Horisont Europa.

Datum

29 september 2020

Tid

9.00–12.00

Plats

Teams Live Event (länk skickas ut till anmälda)

Arrangörer

Vetenskapsrådet, Formas, Forte, Energimyndigheten, Rymdstyrelsen och Vinnova

Anmälan

Anmäl dig senast 29 september

Inför EU:s kommande ramprogram, Horisont Europa, har de forskningsfinansierande myndigheterna fått i uppdrag av regeringen att ta fram ett förslag till strategi för det svenska deltagandet i programmet. En viktig del i arbetet är att samla in synpunkter från svenska forsknings- och innovationsaktörer. Utifrån analyser, enkätsvar och intervjuer med olika parter har ett utkast till ambitioner och mål för det svenska deltagandet tagits fram. Den 29 september presenteras dessa på en hearing. Välkommen att delta och bidra med dina synpunkter!

Under hearingen ges deltagarna möjlighet att ställa frågor och kommentera utkastet till ambitioner och mål genom interaktiva verktyg.

Det slutliga förslaget till strategi ska lämnas in till Utbildningsdepartementet 30 oktober 2020.

Hearingen hålls på svenska.

Läs mer om regeringsuppdraget att ta fram förslag till strategi för det svenska deltagandet i Horisont Europa på regeringens webbplats Länk till annan webbplats.

Om Horisont Europa på EU-kommissionens webbplats (på engelska) Länk till annan webbplats.

Om nuvarande ramprogram, Horisont 2020, på Vinnovas webbplats Länk till annan webbplats.

Eu:s flagga.

Foto: Markus Spiske, Unsplash

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Påverka nästa arbetsprogram inom Horisont Europa

    Nu finns det möjlighet att bidra till utformandet av nästa arbetsprogram inom EU:s ramprogram för forskning och innovation, Horisont Europa. Sista dag att lämna synpunkter är 6 maj.

  2. Nytt forskningssamarbete med USA inom bland annat 6G, kvantteknologi och AI

    Vetenskapsrådet och Vinnova har tecknat en femårig avsiktsförklaring med amerikanska National Science Foundation (NSF), som ska underlätta forsknings- och innovationssamarbeten mellan Sverige och USA.

  3. Science Europe: Så kan dialogen mellan forskare och beslutsfattare stärkas

    Mer dialog behövs mellan forskarsamhället och beslutsfattare för att de beslut som fattas ska baseras på vetenskaplig kunskap. I en ny rapport ger Science Europe förslag på hur denna dialog kan stärkas.