Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Möjlighet att påverka svensk strategi för Horisont Europa

Vetenskapsrådet ska tillsammans med Formas, Forte, Energimyndigheten, Rymdstyrelsen och Vinnova, föreslå en strategi för Sveriges deltagande i EU:s kommande ramprogram för forskning och innovation, Horisont Europa. En viktig del i arbetet är att samla in synpunkter från svenska forsknings- och innovationsaktörer.

I uppdraget från regeringen ingår att analysera det svenska deltagandet i pågående och tidigare ramprogram. Analysen kommer att ligga till grund för vad som bör känneteckna ett värdefullt och strategiskt svenskt deltagande i Horisont Europa.

För att få ytterligare perspektiv i uppdraget kommer en insamling av synpunkter från svenska forsknings- och innovationsintressenter vara en viktig del av processen. För att ge aktörer möjlighet att bidra till strategin genomförs därför en enkätundersökning i mitten av augusti.

Den 29 september arrangeras dessutom ett digitalt seminarium för att diskutera förslaget. Under seminariet får deltagarna ta del av de ambitioner, mål och åtgärder som diskuteras inom uppdraget och det finns möjlighet att dela synpunkter och tankar.

Om uppdraget på regeringens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Digital hearing om förslaget till strategi för svenskt deltagande i Horisont Europa

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Påverka nästa arbetsprogram inom Horisont Europa

    Nu finns det möjlighet att bidra till utformandet av nästa arbetsprogram inom EU:s ramprogram för forskning och innovation, Horisont Europa. Sista dag att lämna synpunkter är 6 maj.

  2. Nytt forskningssamarbete med USA inom bland annat 6G, kvantteknologi och AI

    Vetenskapsrådet och Vinnova har tecknat en femårig avsiktsförklaring med amerikanska National Science Foundation (NSF), som ska underlätta forsknings- och innovationssamarbeten mellan Sverige och USA.

  3. Science Europe: Så kan dialogen mellan forskare och beslutsfattare stärkas

    Mer dialog behövs mellan forskarsamhället och beslutsfattare för att de beslut som fattas ska baseras på vetenskaplig kunskap. I en ny rapport ger Science Europe förslag på hur denna dialog kan stärkas.