Evenemanget är avslutat

Högnivåkonferens om forskningskommunikation: Unlocking the Power of Science Communication in Research and Policy Making

12-13 mars samlas europeiska beslutsfattare och andra intressenter på en konferens i Bryssel för att diskutera forskningskommunikation. Syftet med konferensen är att öka medvetenheten om vikten av forskningskommunikation och diskutera hur det kan integreras som en mer formell del i forskningsprocessen.

Datum

12 - 13 mars 2024

Plats

Bryssel och digitalt

Arrangörer

Science Europe i samarbete med Research Foundation Flanders och Fund for Scientific Research

Anmälan

Anmäl dig på länken nedan senast 10 mars för att delta digitalt.

Konferensen hålls på engelska

Konferensen arrangeras av Science Europe i samarbete med Research Foundation Flanders och Fund for Scientific Research, under Belgiens EU-ordförandeskap.

Representanter för Vetenskapsrådet kommer att delta i programmet och berätta om våra nationella initiativ inom området: Ramverk för kurser i forskningskommunikation och arbetet med en nationell plattform för nyheter och kommunikation om forskning.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Påverka nästa arbetsprogram inom Horisont Europa

    Nu finns det möjlighet att bidra till utformandet av nästa arbetsprogram inom EU:s ramprogram för forskning och innovation, Horisont Europa. Sista dag att lämna synpunkter är 6 maj.

  2. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.

  3. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.