Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Glöm inte att söka till RACIRI:s sommarskola!

Sommarskolan äger rum 4-11 augusti 2019 i Svetlogorsk i Kaliningradområdet i Ryssland. Sommarskolan vänder sig till dig som är postdoktor, doktorand eller masterstudent vid ett svenskt universitet eller forskningsinstitut. Årets tema är “Structure, Real-Time Dynamics and Processes in Complex Systems”. Ansökan är nu stängd.

RACIRI (Röntgen-Ångström-Cluster och Ioffe-Röntgeninstitutet) utlyser upp till 20 platser till unga forskare i Sverige. De som antas får ett stipendium som täcker kostnader för mat och logi. En av de främsta målsättningarna med sommarskolan är att stärka den vetenskapliga kunskapsbasen hos nästa generations forskare, inte minst i och med att nya infrastrukturer för forskning som ESS, MAX IV och XFEL kommer att starta. Sommarskolan arrangeras nu för sjätte år i rad och har haft ungefär 100 deltagare årligen från Sverige, Tyskland och Ryssland. Ansökan stängde den 10 maj.

En del av Röntgen-Ångström-Cluster

RACIRI:s sommarskola ryms inom ramarna för det svensk-tyska vetenskapliga samarbetet inom strukturbiologi och materialvetenskap, Röntgen-Ångström Cluster (RÅC). Syftet med samarbetet är att stärka forskning som använder neutroner och synkrotronljus, samt att stimulera användandet och/eller uppbyggnaden av kompetens för stora forskningsinfrastrukturer som redan finns eller planeras inom området. Vetenskapsrådet är handläggande myndighet för RÅC.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Ny utlysning inom initiativet MSCA4Ukraine

    Den 5 augusti öppnar en ny utlysning inom gästforskarprogrammet MSCA4Ukraine. Svenska lärosäten som är intresserade av att ta emot forskare från Ukraina kan ansöka om medel i utlysningen.

  2. Två forskare i Sverige får medel från EU:s nätverksprogram COST

    COST (European Cooperation in Science and Technology) finansierar 60 nätverksprojekt som ska främja samarbete mellan akademi, näringsliv, offentlig sektor och forskningsinstitut. Två av projekten som får medel koordineras av forskare vid svenska läro...

  3. ERC-mottagning 2024

    Vi uppmärksammar de forskare i Sverige som beviljats medel från Europeiska forskningsrådet, ERC, 2023, med en mottagning i Vetenskapsrådets lokaler.