Midterm evaluation report of the 2008 Linnaeus centres

Vetenskapsrådet och Formas stödjer 40 forskningsmiljöer inom olika vetenskapsområden med ett bidrag som kallas "Linnéstöd". Bidraget syftar till att utveckla strategiska och internationellt konkurrenskraftiga forskningsgrupper vid svenska universitet och högskolor. Linnéstödet uppgår till mellan fem och tio miljoner kronor per år under en tioårsperiod för varje miljö.

I den här rapporten presenteras resultaten från halvtidsutvärderingen av de 20 Linnémiljöer som beviljades stöd år 2008. Fokus för utvärderingen är vetenskaplig kvalitet, potential för vetenskaplig förnyelse och synergieffekter, stödets mervärde, universitetets engagemang och jämställdheten i de berörda forskningsmiljöerna. Utöver detta beaktas även rekrytering av internationella forskare och kommunikation och spridning av forskningsresultat.

Mer inom samma ämne

  1. Öppen tillgång till forskningsdata – en kartläggning, analys och bedömning 2024

    Vetenskapsrådet har i uppdrag att samordna, följa upp och främja samverkan i arbetet för öppen tillgång till forskningsdata. Varje år gör vi en kartläggning, analys och bedömning av läget i det nationella arbetet med öppen tillgång till forskningsdat...

  2. Vetenskapsrådet ska ta fram underlag till svensk kvantstrategi

    Vetenskapsrådet har fått i uppdrag att ta fram ett underlag till en nationell kvantstrategi för perioden 2025–2030. Målet är att stärka Sveriges position inom kvantteknologi genom förbättrad forskning, utbildning, innovation och internationella samar...

  3. Är bedömningen av ansökningar jämställd?

    Vetenskapsrådet har genomfört jämställdhetsobservationer vid de möten där forskningsansökningar bedöms. Vi använder observationerna för att följa upp vårt eget arbete och säkerställa en jämställd bedömningsprocess.